©2018 by clarys-foodingredients.

Onderstaande vacatures staan bij ons open

VACATURE R&D APPLICATIETECHNOLOOG PROEFBAKKER

OPLEIDING (deel of combinatie van)

  • TSO 3e graad Brood en Banket

  • TSO 3e graad Bakkerijtechnieken – Se-n-Se (7e jaar)

  • Professionele bachelor agro- & biotechnologie: Voedingsmiddelentechnologie

  • Professionele bachelor gezondheidszorg: Voedings- en dieetkunde

WERKERVARING

  • Bij voorkeur relevante werkervaring in de bakkerij-, maalderij-, banketbakkerijsector

  • Ervaring in een R&D omgeving is een grote meerwaarde

KENNIS en VAARDIGHEDEN

  • Je bent gedreven en gepassioneerd door bakkerij, patisserie. Applicaties zitten in je vingers.


  • Kennis van bakkerij en banketbakkerij:

    recepturen, technologie en uitvoeren van applicaties:

    • Bakkerij: brood, harde luxe (pistolets, stokbrood, ciabatta), zachte luxe (Buns, sandwiches), flatbread, …

    • Banketbakkerij: wafels, pannenkoeken, koekjes, wafers, bladerdeeg, vullingen, …)

  • Basiskennis van maalderij, ijsbereiding is goed meegenomen

  • Basiskennis van industriële bakkerij en banketbakkerij is een pluspunt

  • Je heb een proactieve aanpak

  • Je hebt sterk uitvoerende en communicatieve skills

  • Je bent een dynamische, betrouwbare en flexibele team player

  • Je hebt oog voor details

  • Je hebt een goede kennis van HACCP-regels en past deze vlot toe op de werkvloer

  • Je bent accuraat in rapportering met een kennis van courante software (Word, Powerpoint, Excel)

TALENKENNIS

  • Vlotte kennis: Nederlands/ Engels                                        

  • In mindere mate: Duits / Frans

TAAKOMSCHRIJVING

  • Uittesten producten/recepten

    • Uitvoeren baktesten voor jaarlijkse tarweoogst

    • Uittesten nieuwe grondstoffen van leveranciers in brood en banketapplicaties in de proefbakkerij/labo

    • Uittesten nieuw ontwikkelde of aangepaste recepturen voor diverse applicaties in de proefbakkerij/labo

    • Uittesten recepten op industriële lijnen bij klanten

  • Uitvoeren bloemanalyses en verschillende R&D-testmethodes

    • Gebruik van mixolab, vochtmeter, aw meter, Texture analyser, valgetalmetingen, viscositeitsmetingen, …

  • Evaluaties bakkerijproducten klanten en eigen applicaties

    • Sensorische evaluatie bakkerijproducten

    • TPA, vocht, aw, microbiologie, …

  • Adviseren en technische ondersteunen

    • van klanten: uitvoeren klantendemo’s

    • van collega’s (R&D, Verkoop): advies recept en uitvoering applicaties, advies na conclusies applicatietesten

  • Machinebeheer proefbakkerij/labo

    • Implementatie en validatie nieuwe toestellen

    • Kalibratie van het labo materiaal organiseren en uitvoeren

  • Optimaliseren van de interne labo testmethode

  • Bijhouden en organiseren stalenstock

  • Administratieve taken

    • Registraties grondstofstalen

    • Aanvullen en rapporten baktesten en applicatieproeven

    • Aanmaken R&D gerelateerde stalen naar klanten

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN

  • Werken in een dynamische onderneming

  • Mooi salarispakket

    • Competitief loon

    • Groepsverzekering

    • Tussenkomst woon-werkverkeer

    • Loonbonus

  • Dagwerk (ma – vrij)

  • Interim met optie vast

CONTACT

Interesse? Stuur uw kandidatuur naar hr@clarysnv.be.

 

VACATURE R&D BAKKERIJTECHNOLOOG / VOEDINGSTECHNOLOOG

met nadruk op Bakkerij, Maalderij-, Banketbakkerij

OPLEIDING (deel of combinatie van)

  • Professionele bachelor agro- & biotechnologie: Voedingsmiddelentechnologie

  • Professionele bachelor gezondheidszorg: Voedings- en dieetkunde

  • Master in de biowetenschappen: Voedingsmiddelentechnologie

  • Master in de bio-ingenieurswetenschappen: Levensmiddelenwetenschappen & voeding

WERKERVARING

  • Bij voorkeur relevante werkervaring van minimum 3 jaar in de bakkerij-, maalderij-, banketbakkerijsector, met ervaring in receptbeheer (R&D) en –optimalisatie

  • Een opleiding binnen applicaties op bakkerij (bijvoorbeeld: Opleiding brood- en banketbakker) is een grote meerwaarde

KENNIS en VAARDIGHEDEN

  • Je bent gedreven en gepassioneerd door bakkerij, patisserie. Applicaties zitten in je vingers.

  • Kennis van bakkerijrecepturen en technologie

    applicaties: brood, harde luxe (pistolets, stokbrood), zachte luxe, wafels, pannenkoeken, koekjes, vullingen, …)

  • Minimale basiskennis van een productieproces in bakkerijapplicaties

  • Je bent een onderzoeker met een sterk oplossend vermogen die op basis van kennis van grondstoffen en voeding oplossingen en verbetering kan creëren

  • Grondige kennis van:

    • Enzymen (Xylanases, glucose-oxidase, alfa-amylase,…)

    • Emulgatoren (MDGL, data-esters,…)

    • Functionele eiwitten (tarwe-eiwitten, melkeiwitten, ei, lupine, soja,…)

    • Vezels

    • Bloem

  • Kennis van additieven en functionele ingrediënten

  • Verder (basis)kennis van

    • Levensmiddelenwetgeving

    • Levensmiddelenmicrobiologie

    • Analyseapparatuur voor bloem (Mixolab, Farinogram, ...)

    • Allergenen

    • Etikettering

  • Je bent accuraat in rapportering met een kennis van courante software (Word, Powerpoint, Excel)

  • Je bent gewoon om vlot in team te functioneren alsook zelfstandig projecten uit te werken van A (ontwikkeling) tot Z (applicatie in huis of bij de klant)

  • Je bent gewoon om contact met klanten en leveranciers te onderhouden.

TALENKENNIS

  • Vlotte kennis: Nederlands/ Engels / Frans                                        

  • In mindere mate: Duits

TAAKOMSCHRIJVING

  • Ontwikkelen van nieuwe producten, dit zowel op project basis (klantgericht) als concept basis (sectorgericht). Dit doe je door projecten of concepten aan te pakken van A tot Z. Recepten theoretisch uitwerken en op applicatie uittesten zowel in huis als bij de klant op een industriële lijn

  • Adviseren en technische ondersteunen van zowel klanten als collega’s (R&D, Verkoop). Dit zowel op grondstoffen, recept, product en procesbeheersing.

  • Interne ondersteuning naar productie toe : technische ondersteuning bij productiefouten, ondersteuning bij specifieke recepten (o.a. naar vloei-eigenschappen van poeders als klontering), ondersteuning bij opstart van een nieuw recept

  • Opmaken en onderhouden van de productspecificaties

  • Opvolgen van de grondstoffenmarkt

  • Opvolgen van de voedingswarenwetgeving (vooral Europees)

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN

  • Werken in een dynamische onderneming

  • Mooi salarispakket

    • Competitief loon

    • Groepsverzekering

    • Tussenkomst woon-werkverkeer

    • Loonbonus

  • Dagwerk (ma – vrij)

  • Interim met optie vast

CONTACT

Interesse? Stuur uw kandidatuur naar hr@clarysnv.be.