top of page

R&D-VOEDINGSTECHNOLOOG

met focus op (banket)bakkerij & maalderij

  • Ontwikkelen van nieuwe producten, zowel op project basis (klantgericht) als concept basis (sectorgericht). Dit doe je door projecten of concepten aan te pakken van A tot Z. Recepten theoretisch uitwerken en op applicatie uittesten zowel in huis als bij de klant op een industriële lijn

  • Adviseren en technisch ondersteunen van klanten en collega’s (R&D, verkoop, productie) op vlak van grondstoffen, recept, product en procesbeheersing.

  • Interne ondersteuning naar productie toe : technische ondersteuning bij productiefouten, ondersteuning bij specifieke recepten (o.a. naar vloei-eigenschappen van poeders), ondersteuning bij opstart van een nieuw recept.

  • Opmaken en onderhouden van de productspecificaties.

  • Opvolgen van de grondstoffenmarkt.

  • Opvolgen van de voedingswarenwetgeving (voornamelijk Europees).
     

Hierin herken je jezelf

Master in de biowetenschappen of bio-ingenieurswetenschappen: Voedingsmiddelentechnologie
Professionele bachelor agro- & biotechnologie: Voedingsmiddelentechnologie
Professionele bachelor gezondheidszorg: Voedings- en dieetkunde

Ervaring als voedingstechnoloog in een R&D omgeving van een voedingsbedrijf.
Bij voorkeur relevante werkervaring in de bakkerij-, maalderij-, banketbakkerijsector, met ervaring in receptbeheer (R&D) en –optimalisatie

 

Je hebt een passie voor maalderij, bakkerij en patisserie met bijhorende kennis van:

  • Grondige kennis van functionele ingrediënten en additieven zoals:

    • Bloem & Enzymen (Xylanases, glucose-oxidase, alfa-amylase,…)

    • Emulgatoren (MDGL, data-esters,…)

    • Functionele eiwitten (tarwe-eiwitten, melkeiwitten, ei, lupine, soja,…), vezels, zetmelen, hydrocolloïden, …

  • Bakkerijrecepturen en technologie binnen de applicaties brood, harde luxe (pistolets, stokbrood), zachte luxe, wafels, pannenkoeken, koekjes, …

  • Productieprocessen in de voedingsindustrie met name in bakkerijapplicaties.

  • Levensmiddelenwetgeving & etikettering

  • Levensmiddelenmicrobiologie & allergenen

  • Analyseapparatuur voor bloem (Mixolab, Farinogram, ...)

Je bent een gedreven researcher die op basis van kennis van grondstoffen en de interacties ertussen, de klant analytische onderbouwd kan bijstaan in zijn problemen en hiervoor oplossingen of verbetering kan creëren.
Je bent accuraat in rapportering middels Office-software (Word, PPT, Excel)

Je kan vlot in team werken maar ook zelfstandig projecten A-Z uitwerken (van ontwikkeling tot applicatie in huis of bij de klant)

Je staat open om in een dynamische R&D-afdeling ook projecten niet bakkerij gericht te combineren. Een open mind, een leergierige instelling, een flexibele aanpak en een goede planning zijn voor jou evident.

Je bent gewoon om contact met klanten en leveranciers te onderhouden. Een klantenbezoek of industriële test schrikt je niet af. Vlotte kennis: Nederlands/Engels/Frans (in mindere mate Duits)
 

Wat hebben wij te bieden

  • Een job binnen R&D met veel afwisseling en ownership.

  • Werken in een dynamische familiale onderneming

  • Mooi salarispakket

    • Competitief loon

    • Groepsverzekering

    • Loonbonus

    • Maaltijdcheques

    • Bedrijfswagen / bedrijfsfiets

  • Flexibel uurrooster (ma-vrij)

  • Filevrije omgeving

  • Opleidingsmogelijkheden

  • En last but not least: toffe collega’s!

Interesse? Stuur uw kandidatuur naar hr@clarysnv.be.

bottom of page