OOGST 2021 - Vlaanderen België

Stap 1 - JUNI - de tarwe in bloeifase

Alle nieuws in verband met de groei van het graan wordt nauw opgevolgd:

  • Nauwe opvolging van de weeromstandigheden via het KMI
     

  • Geregeld contact met Prof. G. Haesaert van UGent Dep plants & crops voor de ontwikkeling van de plant. Wij, Clarys, gingen ter plaatse: bekijk onze ontmoeting en Prof. Haesaert zijn bevindingen tot nu toe. 
     

  • Nauw contact met de boeren en graantelers: Bekijk onze ontmoeting met de stand van zaken bij Dries Dejonckheere te Bikschote - Langemark Poelkapelle. 
     

  • Evalueren en vaststellen van de huidige kwaliteit van de bloem door het Clarys R&D team - bakkerij.

Bekijk ons verslag: 

Stap 2 - JULI - baktarwe kort voor de oogst

  • Peter De Saert gaat opnieuw langs bij Dries Dejonckheere te Bikschote - Langemark Poelkapelle. En bekijkt daar samen de stand van zaken  en de visie op de toekomst.

  • We bezoeken ook de velden van Jan Bernaert te Meerdonk. Daar zoomen we in op de kwaliteit van de Elite tarwe. 

  • Verder ook terug een inkijk in onze labo's te Oostkamp waar we met ons voltallig team wachten op de eerste stalen bloem van de nieuwe oogst.

Bekijk ons verslag: 

Stap 3 - AUGUSTUS - analyse baktarwe en eerste advies 

  • Peter De Saert, Clarys Food, interviewt:
    - Alexandre Godfrind, Gembloux
    - Bruno Godin, CRA-W Gembloux
    - Geert Haesaert, Ugent Bottelaere
    - Ingrid De Leyn, Ugent, Gent

  • Hannah Vanoverberghe, Clarys Food, legt uit

  • Ewout Matthys, Clarys Food, toont de verschillen

Eerste Claryfar 21 correctieadviezen adhv labo analyses en baktesten.

Bekijk ons verslag: