OOGST 2021 - Vlaanderen België
Stap 1 - JUNI - de tarwe in bloeifase
Alle nieuws in verband met de groei van het graan wordt nauw opgevolgd:
-
Nauwe opvolging van de weeromstandigheden via het KMI
-
Geregeld contact met Prof. G. Haesaert van UGent Dep plants & crops voor de ontwikkeling van de plant. Wij, Clarys, gingen ter plaatse: bekijk onze ontmoeting en Prof. Haesaert zijn bevindingen tot nu toe.
-
Nauw contact met de boeren en graantelers: Bekijk onze ontmoeting met de stand van zaken bij Dries Dejonckheere te Bikschote - Langemark Poelkapelle.
-
Evalueren en vaststellen van de huidige kwaliteit van de bloem door het Clarys R&D team - bakkerij.
Bekijk ons verslag:
Stap 2 - JULI - baktarwe kort voor de oogst
-
Peter De Saert gaat opnieuw langs bij Dries Dejonckheere te Bikschote - Langemark Poelkapelle. En bekijkt daar samen de stand van zaken en de visie op de toekomst.
-
We bezoeken ook de velden van Jan Bernaert te Meerdonk. Daar zoomen we in op de kwaliteit van de Elite tarwe.
-
Verder ook terug een inkijk in onze labo's te Oostkamp waar we met ons voltallig team wachten op de eerste stalen bloem van de nieuwe oogst.
Bekijk ons verslag:
Stap 3 - AUGUSTUS - analyse baktarwe en eerste advies
-
Peter De Saert, Clarys Food, interviewt:
- Alexandre Godfrind, Gembloux
- Bruno Godin, CRA-W Gembloux
- Geert Haesaert, Ugent Bottelaere
- Ingrid De Leyn, Ugent, Gent -
Hannah Vanoverberghe, Clarys Food, legt uit
-
Ewout Matthys, Clarys Food, toont de verschillen
Eerste Claryfar 21 correctieadviezen adhv labo analyses en baktesten.
Bekijk ons verslag: