U bent hier: Home > Bedrijf

Bedrijf

Geschiedenis

Clarys werd opgericht in 1970 door Herman Clarys en was gevestigd te Izegem (West-Vlaanderen). Oorspronkelijk was de firma Clarys een handelsmaatschappij, die opereerde vanuit de functie van handelsagent.

In 1978 noodzaken de uitbreiding van de activiteiten van het bedrijf en de daaruit volgende beperkingen van de vestiging te Izegem een zoektocht naar een nieuwe locatie. Deze nieuwe locatie werd gevonden te Oostkamp, waar het bedrijf nog altijd gevestigd is.

Onder leiding van Kurt Clarys wordt in 1994 Clarys Food Ingredients opgericht. Dit bedrijf spitst zich toe op de fermentatie industrie.

In 1996 worden de faciliteiten te Oostkamp verder uitgebreid.

Nog eens 7 jaar later, in 2003, wordt Clarys hervormd en wordt er met een eigen productie gestart. Deze productie vindt plaats in geklimatiseerde ruimten voorzien van moderne apparatuur, met flexibele productiemogelijkheden op het vlak van het mengen en verpakken van poedermengsels.

Een nieuwe uitbreiding van de activiteiten, door een intensievere benadering van de bakkerij-industrie, de daaruit voortvloeiende uitbreiding van de productiefaciliteiten en het opstarten van een logistiek centrum, werden de realisaties in 2008.

2 jaar later volgden de uitbreidingen van onze labofaciliteiten en de R&D activiteiten voor alle divisies.

Heden

Clarys Food Ingredients Biochemists is intussen uitgegroeid tot een bedrijf dat zich specialiseert in het creëren van oplossingen, vernieuwingen en optimalisaties op vraag van klanten alsook vanuit eigen initiatief. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met zowel bestaande als potentiële klanten.

Om dit alles te kunnen realiseren, beschikt Clarys over moderne faciliteiten en kwalitatief hoogstaande medewerkers, die ieder op hun niveau dagelijks een belangrijke bijdrage leveren in het nastreven van onze doelstellingen. Beide divisies investeren voortdurend in het opleiden van personeel, het opzetten van nieuwe projecten, het onderzoek naar nieuwe technologieën en het optimaliseren van de bestaande activiteiten.

Uiteraard besteedt Clarys Food Ingredients Biochemists ook veel aandacht aan kwaliteit. Het bedrijf voert een integraal kwaliteitsbeleid, dat moet leiden tot een optimalisatie van de rentabiliteit, de efficiëntie en de resultaten op alle niveaus. Dit wordt ook nog ondersteund door het IFS-certificaat, dat jaarlijks wordt behaald.

Wij luisteren graag naar uw vragen of opmerkingen. U vindt onze gegevens onder de rubriek Contact.

© Clarys nv - Privacy & discalimer - Sitemap

webflow webdesign